Стара Загора е шестият по големина град в България, който радва местни и туристи със забележителната си и поддържана природа. Ако искате да се насладите на отдих и развлечения със семейството и търсите подходящата пикник зона за целта, вижте следващите редове, където ви представяме най-добрите места за релаксация на открито.

Градската градина

Това място е емблематично за Стара Загора и е познато още като Парк “Пети Октомври”. Градската градина е перфектната локация за излет сред природата, защото:

  • природа – предлага обширни и поддържани тревни площи, където дори да запалите барбекю и да се насладите на вкусна и току що приготвена храна;
  • исторически забележителности и култура – там се намират паметници и исторически забележителности, като паметникът-монумент на загиналите в Първата световна и Балканската война;
  • атракции и развлечения – има голяма дъска за шахмат и дървени фигури, шадравани, пейки, игрища за децата и други интересни места, заслужаващи си вашата разходка в Градската градина.

Насладете се на разходка, отдих и забавление в Градската градина, която е отлична пикник зона.

Парк “Аязмо”

Разположението му е забележително – намира се на склона на хълм “Тепето”. Една от най-популярните причини за посещението му е панорамната красива гледка, която се отваря към града. Може да се възползвате от барбекю зоните, за да си направите пикник и да се насладите на панорамата, което тази локация осигурява.

Парк “Загорка”

Той е предпочитан в Стара Загора, защото се намира на лесна локация за достигане – в близост до центъра на града. Там може да приготвите и консумирате храна на открито, да се отдадете на почивка, като има и различни спортни съоръжения и детска площадка за ентусиастите в спорта и физическата активност на открито.

Старозагорски минерални бани

В близост до Стара Загора, на около 15 км от града, се намира село Старозагорски бани, което е определено като балнеоложки курорт. Там можете да си направите пикник, както и дори да отседнете в някой хотел или пансион, където да се радвате на чудотворната вода от минералните извори.

Бреговете на Стара река

Ако търсите уединение и искате максимално да си починете от динамиката на големи град, бреговете на реката са отлично място за целта. Освен на красива природа, обширни тревни площи и шумоленето на реката, ще се насладите на пълен релакс.

За автора

Нина Макавеева

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *