Преглед на публикация

Лозенец-звуков замърсител на парк Аязмото

21
юни
2014

Сигнал

Приключено в срок

Присъединени: 2

Нарушаването на обществения ред квартал "Лозенец" е дългогодишен проблем за Стара Загора. През лятото на 2013 година започна активно търсене на начини за разрешаването на въпроса. Дейностите в случая са съвместни между Община Стара Загора и Областна дирекция на МВР. Бяха приети промени в Наредбата за обществения ред в община Стара Загора, като след измененията вече са забранени „викането, пеенето и шумният говор, използването на музикални инструменти, озвучителни системи и други електронни устройства, възпроизвеждащи музика, говор или шум на открито или в частни имоти, както и в/на моторни превозни средства, смущаващи обществения ред или спокойствието на обитателите на околните жилищни сгради за времето на цялото денонощие”. Тоест отпадна ограничението за часови пояс. Административно-наказателните разпоредби на Наредбата предвиждат включително и изземване и задържане на предмета, послужил за нарушаването на обществения ред. Сигнали можете да подавате освен на телефон 122, също и на горещия телефон на Община Стара Загора 080015737, както и на следните контакти: http://www.starazagora.mvr.bg/Index/index+1.htm.

Обществен посредник Стара Загора, Обществен посредник
ИН: pZ7
Статус: Приключено - Решено
Видимост: Публична
Пренасочено към: Обществен посредник Стара Загора
Планирано за приключване: 01.07.2014
Приключено на: 30.06.2014
Пиша ви по повод не редките случаи на нарушаване на общесвения ред и слушане на много силна музика от страна на жителите в квартал Лозенец. Това съответветно рефлектира върху всички посетители от града и страната на зоопарка ни и по-голямата част на парк Аязмото, които вместо да си починат и наслядат на чудесната природа, забележителности и атракции, стават заложници на ориенталски ритми и вездесъщи вокали. Днес подадох сигнал към 2ро РПУ, но ефекта беше нулев и от 14 до 18 часа плътно слушах кючеци. Това не може да продължава и десетките хиляди граждани посещаващи парка да бъдат дискреминирани от жителите на един квартал. Моля всички заинтересовани да се присъединят към темата и при всеки подобен случай да се подкепим задружно на телефон 112! Благодаря.
 • 30
  юни
  2014
  Обществен посредник Стара Загора приключи публикацията със статус Приключено - Решено (предишен статус: Изчакване на становище).
 • 30
  юни
  2014
  Обществен посредник Стара Загора назначи Обществен посредник към тази публикация.
 • 23
  юни
  2014
  Публикацията беше пренасочена за обработка към административна група Обществен посредник Стара Загора .
 • 23
  юни
  2014
  Статусът на публикацията беше променен на Активно, в изчакване за пренасочване (предишен статус: Изчакване за активиране).