Преглед на публикация

НЕЗАКОННА ПЕЙКА на ул. Братя Векови 47

03
януари
2018

Сигнал

Приключено в срок

Присъединени: 0

По сигнал за "Временни преместваеми обекти - 3 броя дървени пейки" срещу жилищна сграда на ул. "Братя Жекови" №47 по плана на град Стара Загора е извършена проверка от длъжностни лица към Община Стара Загора. Съставен е констативен акт от 11.10.2017г. В срока е постъпило възражение с вх. № 10-04-548/20.10.2017г. от живущи в жилищните сгради на ул. "Братя Жекови" №47 и №49.
Поради невъзможност на Община Стара Загора да реализира благоустрояване в цитираното пространство и като взе предвид, че въпросния участък е ограден от три стопера, поставени с разрешение на Община Стара Загора се прекратява процедурата по чл. 57а от ЗУТ.
При възникване на нарушения на обществения ред следва да сигнализирате I РУ на МВР или на специализираните органи към Община Стара Загора по отношение на спазване на общественото спокойствие и морал.

Община Стара Загора, Дирекция Строителство и инвестиции
ИН: nc7
Статус: Приключено - Решено
Видимост: Публична
Пренасочено към: Община Стара Загора
Планирано за приключване: 26.01.2018
Приключено на: 24.01.2018
Добър ден, община Стара Загора!
Надявам се сте си починали и започвате годината с нови сили! За празниците и аз се прибрах до родната Стара Загора и на входната врата ме посрещна писмо, адресирано до г-н Колев, с което му благодарите, че е облагородил района. Това писмо от община Стара Загора беяе разлепено на адрес 47 и 49 ул. Братя Жекови, поради факта, че и в двата блока има негодуващи!
Аз съм равноправен данакоплатец. Семейството ми има доход 5 пъти над този на г-н Колев и съответните данъци, които плащам са поне 5 пъти по-високи. Общината разполага с тези средства. Като редовен и изряден гравданин желая пейката да бъде премахната! Ако се налага мога да организирам подписка за премахането й.
Това е пълно безочие при положение, че има многократно подавано оплакване и е взето друго решение - тя да бъде премахната. Към настоящия момент, пейката се намира на главна за гр. Стара Загора, улица Братя Жекови. Тя не може да бъде безопасна дори и да бъде заградена с колчета. Спират се деца и майки с колички, баби с ракия и луканка (приложена снимка). Не мога да се обърна към полиция за подобен казус. Преди 2 години беше запалена кола на въпросното място, до същата тази пейка. Тогава директно дойде пожарна.
Прилагам снимки на писмото и нови снимки от пейката от следобеда на 31ви Декември и как там празнуват 2 баби.
Няма да се примиря с вашето ревение и ще предприема по-нататъшни мерки. Това, юе на общината и излиза по-евтино да признае съществъването на пейката за законно, вместо да дойде камион и да я вдигне е безумие!

Надявам се че ш рамките на месец тя ще бъде премахната, както гласеве решението ви!

Поздрави!
 • 24
  януари
  2018
  Община Стара Загора приключи публикацията със статус Приключено - Решено (предишен статус: Изчакване на становище).
 • 09
  януари
  2018
  Община Стара Загора назначи Дирекция Строителство и инвестиции към тази публикация.
 • 03
  януари
  2018
  Публикацията беше пренасочена за обработка към административна група Община Стара Загора .
 • 03
  януари
  2018
  Статусът на публикацията беше променен на Активно, в изчакване за пренасочване (предишен статус: Изчакване за активиране).