Преглед на публикация

Не изпълнени строителни дейности на околоблоково пространство между блокове в кв. Казански 42 и 26

12
февруари
2018

Сигнал

Приключено в срок

Присъединени: 0

Междублоковото пространство в кв. "Казански" между блокове 24, 42 и 26 се благоустроява постепенно. Предстои полагане на асфалтова настилка северно и източно от жилищната кооперация на бл. 42.

Община Стара Загора, Дирекция Строителство и инвестиции
ИН: kc7
Статус: Приключено - Решено
Видимост: Публична
Пренасочено към: Община Стара Загора
Планирано за приключване: 30.03.2018
Приключено на: 30.03.2018
Здравейте, от началото на тази година следя публикациите на "Моята еОбщина",предвид успеваемостта в разрешението на множество проблеми, чрез тази платформа се окуражих да подам следния сигнал. Проблемът е междублоково пространство "Път", между кв. Казански, бл.26 и бл.42 приложени са снимков материал (Снимки с номера 1.jpg, 2.jpg и 3.jpg) и Картографски данни описващи нагледно състоянието на пътя. В началото на месец Януари 2018г. започнаха строителни дейности на път източно от бл. 24. до бл. 44 в кв. Казански и в края на месец Януари 2018г. завършиха строителната дейност описани с приложените снимки(4.jpg и 5.jpg). По време на реконструкцията на този път, ние живущите от кв. Казански бл.42 попитахме работниците на обекта дали ще продължат до следващата пресечка намираща се на 20 метра източно от текущата и със същия пътен статус, както текущо ремонтиращата се, като отговорът беше , че ще карат на ред. Предвид думите на работниците и недоверието от моя страна към изпълнителните звена на Общински поръчки, реших да проверя в Община Стара Загора , дали е предвидено да се реконструира или по-правилния израз е да се създаде инфраструктура между кв. Казански, бл.26 и бл.42. Отговорът на общинските служители беше, цитирам "Да, спуснато е към фирмата изпълнител да бъде направен пътя западно от бл. 26 в Кв. Казански освен пътя източно от бл. 24.". За съжаление строителните дейности приключиха а пътя не беше направен, като зададохме въпроса отново на работниците няма ли да продължават строителните дейности,но строителните работници отговориха цитирам "Това завършваме бате и си тръгваме". Силно се надявам, Вие кореспондентите и създатели на тази платформа да ни помогнете да бъде изградена инфраструктура. Ние живущите в кв. Казански 42, състоящи се от 50 млади семейства, които събирахме подписка за създаването на инфраструктура до нашият блок, след уведомлението на общината преди години , че ще бъде направена, помислихме , че този момент дойде, но пак нищо не се случи. Необходима е тази инфраструктура на околоблоковото пространсво по следните причини:
1.Защото след две наводнения, които претъпяхме след обилни валежи, след всеки по - обилен дъжд всички комшии се притесняваме и сме в готовност да поставяме отново чували с пясък за да отведем прииждащата вода.
2. Към днешна дата този "Път" стана трудно проходим с автомобил и детски колички, както се вижда и от приложените снимки (Снимки с номера 1.jpg, 2.jpg и 3.jpg).
Благодаря Ви от името на живущите в кв. "Казански" 42 предварително за съдействието, какъвто и да е резултата.
 • 30
  март
  2018
  Община Стара Загора приключи публикацията със статус Приключено - Решено (предишен статус: Изчакване на становище).
 • 14
  март
  2018
  Община Стара Загора назначи Дирекция Строителство и инвестиции към тази публикация.
 • 12
  февруари
  2018
  Публикацията беше пренасочена за обработка към административна група Община Стара Загора .
 • 12
  февруари
  2018
  Статусът на публикацията беше променен на Активно, в изчакване за пренасочване (предишен статус: Изчакване за активиране).