Преглед на публикация

Неправомерно преграждане на тротоарна площ на бул. Княз Ал. Батенберг, блок 21

03
януари
2018

Сигнал

Приключено в срок

Присъединени: 0

Във връзка с Ваш сигнал, Ви уведомяваме че след направена проверка от страна на Община Стара Загора, кашпите са преместени, съгласно предварително съгласувана схема. Ведно с горепосоченото, е представена квитанция за платено място.
При проверката не е констатиран конус на пътната настилка.
Благодарим Ви, за активната гражданска позиция и при следващи нередности, може да сигнализиране и на тел. 112 , за установяване на нарушението и налагане на наказание.

Община Стара Загора, Дирекция Стопанска политика
ИН: gc7
Статус: Приключено - Решено
Видимост: Публична
Пренасочено към: Община Стара Загора
Планирано за приключване: 26.01.2018
Приключено на: 24.01.2018
Здравейте,
Бих искал да сигнализирам за неправомерно преграждане на тротоарна площ на бул. Княз Ал. Батенберг 21, блок 21 - точно срещу "Сити Център Стара Загора", в едно от партерните помещения на блока се намира кафе аператив "Горски кът". Собствениците на кафенето от години нарушават разпоредбите по отношение на тротоарното право. Преди няколко години, при поредният ремонт, те преградиха цялата тротоарна площ пред кафето, изградиха обилна ограда от бетонни саксии, буквално блокирайки всяка възможност на пешеходците да преминат оттам. Масите им са разположени директно на тротоара, а саксиите умишлено затварят какъвто и да е достъп на пешеходците през този участък от тротоара. Преди около година, допълнително бяха поставени наилонови заграждения с цел изграждане на площ за пушачи с което вече тротоарът се превърна в тяхна собственост. Пешеходците са принудени буквално да преминават по улицата, край колите, за да могат да продължат. За мен и моите съседи това е безумие , което не може да продължава. Според съществуващите разпоредби, е необходимо да се остави известно място - например около 1.5м от ширината на тротоара, през което да преминават пешеходците. За съжаление, в случая няма оставено никакво разтояние - кафето е окупирало всичко от бордюра до сградата. Това може лесно да бъде проверено на място.
Освен това, от известно време наглостта на собствениците премина всякакви граници - поставят оранжев конус на паркомястото пред кафенето, а ако някой се опита да паркира, те казват че това място е за "техни коли"? Убеден съм, че те не са заплатили необходимата такса за запазване на паркомясто за търговски обект в общината - ако това беше така, те щяха да слагат метална табела, каквато има пред повечето банки и т.н.
Молбата на мен и живущите в моят блок е общината да вземе мерки, колкото се може по-бързо, за да се сложи край на това безумие. Собствениците на кафе "Горски кът" се чувстват безнаказани години наред, но наглостта им вече преля чашата.
Ние, жителите на блок 21 и улица Княз Александър Батенберг, молим община Стара Загора за бързи и адекватни действия по въпроса.
Благодарим Ви!
 • 24
  януари
  2018
  Община Стара Загора приключи публикацията със статус Приключено - Решено (предишен статус: Изчакване на становище).
 • 09
  януари
  2018
  Община Стара Загора назначи Дирекция Стопанска политика към тази публикация.
 • 03
  януари
  2018
  Публикацията беше пренасочена за обработка към административна група Община Стара Загора .
 • 03
  януари
  2018
  Статусът на публикацията беше променен на Активно, в изчакване за пренасочване (предишен статус: Изчакване за активиране).