Преглед на публикация

Лошо състояние на тротоар пред детска градина № 7

08
ноември
2013

Сигнал

Приключено в срок

Присъединени: 0

Ремонта на тротоара ще бъде включен за изпълнение в началото на 2014 г.

Община Стара Загора, Дирекция Строителство и инвестиции
ИН: W77
Статус: Приключено - Решено
Видимост: Публична
Пренасочено към: Община Стара Загора
Планирано за приключване: 22.11.2013
Приключено на: 21.11.2013
Уважаеми господин кмет,

Обръщам се към вас като съвестен гражданин на Стара Загора и отговорен родител, със съгласието на група родители, чийто деца, също посещават детска градина "Светулка" № 7.

Проблемът който ни касае пряко се отнася за тротоарната площ пред западния вход на детската градина по ул. "Л. Каравелов", който е в окаяно състояние и е в пълна протипоставеност на отличната визия на дет. градина след ремонта, за който използваме случая да благодарим на Община Стара Загора за спечеления европроект.
По цялото протежение на улицата, в участъка заключен между "Цар С. Велики" и "Ген. Гурко" има една единствена улична лампа, която се намира на отсрещния тротоар. Изпочупените плочи и неравностите, които те образуват с не малка денивелация, създават голяма опасност при придвижване на пешеходците, особено в тъмната част на денонощието. При новото зимно часово време, непосредствено след 17.00 часа вече е тъмно и преминаването с малки деца през проблемния участък е изключително затрудняващо и опасно за тях. Наличието на постоянно паркирали автомобили по тротоара допринася допълнително за трудното преминаване и налага придвижване по пътното платно, което смятам е недопустимо в една европейска държава, а и изключително лош пример на възпитание за най- малките и то именно от техните родители.
Липсващите антипаркинг колчета пред двата входа на градината възпрепятстват лесния и безопасен достъп до детското заведение.

Разчитаме на Вашата активна позиция за решаване на проблема.

С уважение!
 • 21
  ноември
  2013
  Община Стара Загора приключи публикацията със статус Приключено - Решено (предишен статус: Изчакване на становище).
 • 15
  ноември
  2013
  Община Стара Загора назначи Дирекция Строителство и инвестиции към тази публикация.
 • 11
  ноември
  2013
  Публикацията беше пренасочена за обработка към административна група Община Стара Загора .
 • 09
  ноември
  2013
  Статусът на публикацията беше променен на Активно, в изчакване за пренасочване (предишен статус: Изчакване за активиране).