Преглед на публикация

Публичен достъп до проекта за велоалеи в града

07
ноември
2013

Въпрос

Приключено в срок

Присъединени: 5

На страницата на Община Стара Загора е публикуван документ "Предложение за велоалеи" в .pdf формат ( http://www.starazagora.bg/bg/obschestveni-por-chki/izgotvyane-na-investitsionni-proekti-i-stroitelni-raboti-po-gradska-p-tna-mrezha-gr-stara-zagora ). Можете да се запознаете с него, както и с предстоящите строително-ремонтни работи по градска пътна мрежа, които ще се извършват по проект "Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт в град Стара Загора".
Този документ е част от Предпроектно проучване, изготвено от консултанти на Министерство на регионалното развитие в периода 2011-2012 г. и при подписване на ДБФП по горепосочения проект, бе част от него.

Община Стара Загора, Дирекция Устойчиво развитие и евроинтеграция
ИН: E77
Статус: Приключено - Отговорено
Видимост: Публична
Пренасочено към: Община Стара Загора
Планирано за приключване: 22.11.2013
Приключено на: 21.11.2013
Възможно ли е да се публикуват тук или на страницата на общината детайли относно проекта за изграждане на велоалеи? При положение, че има готов проект не би трябвало да представлява проблем. В момента не е ясно, дали ще се изгражда ново платно за велосипедистите, дали ще бъде част от тротоара или необходимото пространство ще се вземе от пътното платно. Целта е гражданите да могат да вземат отношение и да изкажат личното си мнение, а не да бъдат поставени пред свършен факт с готовите велоалеи - такива, каквито се изградят. Съгласете се, че с изключение на варианта с ново платно за велосипедисти, другите два ощетяват в единия случай пешеходците, а в другия - автомобилистите! Като се вземе предвид опита в други градове, ако велоалеите са част от тротоара - се ползват от майки с колички, което е опасно и за велосипедистите, и за майките, а ако са на пътното платното - изобщо няма да са безопасни, тъй като, освен наличието на "безсмъртни шофьори" на пътя, широчината на пътното платно ще е значително намалена! Прикачената снимка е пример какви "готови решения" за велоалеи НЕ трябва да бъдат прилагани в Стара Загора.
 • 21
  ноември
  2013
  Община Стара Загора приключи публикацията със статус Приключено - Отговорено (предишен статус: Изчакване на становище).
 • 15
  ноември
  2013
  Община Стара Загора назначи Дирекция Архитектура и градоустройство към тази публикация.
 • 15
  ноември
  2013
  Община Стара Загора назначи Дирекция Устойчиво развитие и евроинтеграция към тази публикация.
 • 10
  ноември
  2013
  Публикацията беше пренасочена за обработка към административна група Община Стара Загора .
 • 07
  ноември
  2013
  Статусът на публикацията беше променен на Активно, в изчакване за пренасочване (предишен статус: Изчакване за активиране).