Преглед на публикация

Проверка на колонките на всички бензиностанции в града

14
ноември
2013

Предложение

Приключено в срок

Присъединени: 0

Вашия сигнал следва да насочите към Държавна агенция за метрологичен и технически надзор. Можете да използвате следната връзка: http://www.damtn.government.bg/index.php?option=com_content&view=article&id=349&Itemid=195&lang=bg, тъй като там е упоменато, че сигнали и жалби на граждани се разглеждат само когато са подадени по електронен път (в рубрика „Сигнали, мнения и предложения“) или заведени в деловодството на ДАМТН. Анонимни сигнали и сигнали по телефона не се разглеждат. За повече информация, можете да се обърнете към регионалния отдел в Стара Загора, на адрес: бул. "Цар Симеон Велики" 108, ет. 11, както и на телефонен номер: (042) 604 290.

Обществен посредник Стара Загора, Обществен посредник
ИН: 6N7
Статус: Приключено - Отговорено
Видимост: Публична
Пренасочено към: Обществен посредник Стара Загора
Планирано за приключване: 20.11.2013
Приключено на: 19.11.2013
Тъй като в последно време зачестиха проверки по колоките на бензиностанциите от страна на граждани и се засякоха доста фрапиращи разлики в литрите сипани в туба и литрите отчетени по колонка (от 0,500л до 4-5л), трябва задължително всички бензиностанции да преминат през ненадейни проверки, без предупреждение.
Аз лично също съм правил тест с 5 литра туба и по колонка ми отчете, че ми е сипало 5,350 литра, което е невъзможно (обозначенията по тубата бяха спазени точно)! Тестът беше на бензиностанция ОМВ на бул. Славянски. При наливане на гориво, първоначално в колата под налягане влиза силна струя възхуд, която по колонка отчита, че е сипано гориво в автомобила! Т.е., плащаме въздух!
Доколкото знам по закон имат право на +/- % разлика от сипаното и това по колонка, но все пак не сме длъжни да им плащаме загубите! Друг въпрос е за качеството на горивото и колко водичка има сипана вътре!
Това засяга всички граждани и не мисля, че някой ще иска да го прецакват при всяко наливане.
 • 19
  ноември
  2013
  Обществен посредник Стара Загора приключи публикацията със статус Приключено - Отговорено (предишен статус: Изчакване на становище).
 • 19
  ноември
  2013
  Обществен посредник Стара Загора назначи Обществен посредник към тази публикация.
 • 15
  ноември
  2013
  Публикацията беше пренасочена за обработка към административна група Обществен посредник Стара Загора .
 • 14
  ноември
  2013
  Статусът на публикацията беше променен на Активно, в изчакване за пренасочване (предишен статус: Изчакване за активиране).